2022.gada pavasarī jau divdesmit devīto reizi norisināsies pasaulē lielākā starptautisko tirdzniecības tiesību un komercarbitrāžas izspēle “Vilema K.Visa starptautiskās komercarbitrāžas izspēle” (Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot). Ja Tevi interesē starptautiskās šķīrējtiesas process un tirdzniecības tiesības, un Tu vēlies iegūt neatsveramu pieredzi starptautisku komercstrīdu risināšanā, piesakies Latvijas Universitātes komandas atlasei!

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskā fakultāte (JF) kārtējo reizi meklē studentus, kas pārstāvēs Latviju par komercarbitrāžas "olimpiskajām spēlēm" dēvētajās sacensībās Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. Pat neskatoties uz dažādajiem izaicinājumiem, ko pagājušais gads ieviesa visu dzīvēs, 2020.gadā izspēle virtuāli pulcēja kopumā vairāk nekā 3000 cilvēku. Šogad izspēle notiks gan attālinātā režīmā, gan daļēji klātienē!

Ja Tu vēlies:

  • iegūt unikālu praktisku pieredzi, risinot sarežģītus starptautisko tirdzniecības tiesību strīdus, un saņemot padomus no pasaulē labākajiem jomas profesionāļiem;
  • uzlabot savu juridisko angļu valodu un prezentācijas prasmes;
  • papildināt savu CV ar vērtīgu ierakstu, ko novērtēs ikviena pasaules vadošā augstskola, stipendiju programma vai darba devējs;
  • iegūt vērtīgu jaunu kontaktu loku;
  • par dalību izspēlē saņemt 4 kredītpunktus “B” daļas studiju kursā “Starptautiskā justīcija”.
  • Ja analītisks prāts un darba spējas ir Tava stiprā puse, un Tu spēj labi runāt un rakstīt angļu valodā – piesakies konkursā uz vietu LU komandā!

Līdz 24. septembra plkst. 23.59 nosūti savu pieteikumu (brīvā e-pasta formā) kopā ar CV angļu valodā uz e-pastu andris.dimants@gmail.com.  Visi pretendenti, kuri būs iesūtījuši pieteikumus norādītajā termiņā, tiks aicināti uz atlases mutvārdu daļu, par kuru tiks atsevišķi informēti e-pastā.

Ņemot vērā to, ka izspēle un tās priekšsacīkstes šogad notiks gan attālinātā režīmā, gan daļēji klātienē (iepriekšējos gados komanda apmeklēja priekšsacīkstes Vācijā, Somijā, Čehijā, Serbijā, Gruzijā, u.c. valstīs, kā arī izspēles finālu Vīnē, Austrijā), ja to atļaus epidemioloģiskās drošības prasības, tad lai spētu tikties, strādāt un piedalīties izspēles pasākumos klātienē, Tev būs nepieciešams spēkā esošs COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Interesenti var iepazīties ar plašāku informāciju par izspēli un iepriekšējo gadu izspēles kāzusiem šeit. Tāpat vari iegūt nelielu ieskatu, kā gājis iepriekšējo gadu LU komandas dalībniekiem, ielūkojoties komandas Instagram kontā, vai Facebook kontā.

Komandu trenēs LU JF pasniedzējs Andris Dimants, absolventi Ēriks Krēsliņš, Elvis Grīnbergs, Katrīna Ročāne, kā arī treniņu procesā piedalīsies citi iepriekšējo gadu izspēles komandas treneri un dalībnieki. Ja ir kādi jautājumi, lūgumi vai neskaidrības, rakstiet uz e‑pastu: andris.dimants@gmail.com.

Atbalstu izspēles komandai sniedz Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte un biedrība “Latvian Moot Association”.

Share