Attēls: Satversmes tiesa / Twitter

10. martā par Satversmes tiesas priekšsēdētāju tika ievēlēts Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes lektors Aldis Laviņš. Par Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieci ievēlēta LU Juridiskās fakultātes asoc.prof. Irēna Kucina.

2022. gada 10. martā notika Satversmes tiesas priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas. Jaunievēlētais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš norādīja: "Paldies Satversmes tiesas tiesnešiem par uzticību un atbalstu! Esmu pagodināts uzņemties Satversmes tiesas priekšsēdētāja pienākumus. Brīdī, kad Eiropā piedzīvojam uzbrukumu brīvībai, demokrātijai un tiesiskumam, ir svarīgi nodrošināt visaptverošu likuma varu.  Satversmes tiesa turpinās 25 gadu laikā iedibinātās tiesas spriešanas tradīcijas, lai aizstāvētu demokrātiskas tiesiskas valsts vērtības un likuma varu.” 

 “Es darīšu visu, kas manos spēkos, lai sekmētu Satversmes tiesas efektīvu darbu. Paldies Satversmes tiesas tiesnešiem par izrādīto godu. Kopā ar priekšsēdētāju Aldi Laviņu un tiesnešiem esam spēcīga komanda, kas stiprina demokrātisku tiesisku Latviju un nodrošina pamattiesību aizsardzību ikvienai personai," uzsvēra Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina

Share