Foto: LU Juridiskās fakultātes komanda (Katrīna Bičevska, Raivis Valters, Jurijs Georgs Rusakovs)

LU Juridiskās fakultātes komanda – Katrīna Bičevska, Raivis Valters, Jurijs Georgs Rusakovs – ieguva godalgoto otro vietu 74 komandu konkurencē Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot divpadsmitajās Budapeštas priekšsacīkstēs, kas vēsturiski ir zināmas kā vienas no lielākajām priekšsacīkstēm pirms gala sacīkstēm Vīnē. Šogad Budapeštas priekšsacīkstes norisinājās attālinātā formātā.

Pirmajās divās izspēles dienās norisinājās tiesu izspēles vispārējie raundi (general rounds), kuru ietvaros komanda cīnījās par punktiem, kas ļautu nodrošināt komandas iekļūšanu izslēgšanas raundos (elimination rounds). Izspēlē piedalījās komandas no Amerikas Savienotajām Valstīm, Vācijas, Francijas, Ķīnas, kā arī daudzām citām pasaules valstīm. Pēc pirmajām divām izspēles dienām Latvijas Universitātes komandai izdevās ierindoties labāko astoņu komandu vidū, uzrādot otro augstāko rezultātu starp visām komandām vispārējo raundu ietvaros.  

Izslēgšanas raundos komandas uzdevums bija pārspēt pretinieka komandu. Komanda šo uzdevumu veiksmīgi izpildīja, uzvarot gan izspēles ceturtdaļfinālā, gan pusfinālā. Komanda izcīnīja vietu tiesu izspēles finālā, kurā aizvadīja ļoti cienīgu un līdzvērtīgu fināla izspēli ar Gotingenas universitāti.

Pēc lieliskajiem panākumiem Budapeštas priekšsacīkstēs, komanda nākamajā dienā devās uz Vīni, lai piedalītos Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot gala sacīkstēs, kurās piedalīsies vairāk nekā 350 komandas no visas pasaules. Šī raksta tapšanas brīdī komanda ir aizvadījusi 3 no 4 vispārējo raundu izspēlēm. Turam īkšķus par komandas iekļūšanu izslēgšanas raundos!

Dalība priekšsacīkstēs un došanās uz gala sacīkstēm Vīnē komandai ir iespējama tikai pateicoties tās lieliskajiem atbalstītājiem - zvērinātu advokātu birojam Sorainen, zvērinātu advokātu birojam Cobalt, kā arī biedrībai "Latvian Moot Association". Tāpat komanda sirsnīgi pateicas komandas treneriem (Katrīnai Annijai Ročānei, Elvim Grinbergam, Andrim Dimantam, Ērikam Krēsliņam) par viņu individuālo ieguldījumu, kā arī visiem citiem, kas palīdzēja komandai sagatavoties izspēlei.

Share