No kreisās: Roberts Gusts, Edvards Ričards Slavinskis, Laura Ivonna Šteinberga, Marta Vīksna un Jurijs Georgs Rusakovs.

31. gadskārtējā Vilema K. Visa starptautiskās komercarbitrāžas izspēles (The 31st Annual Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot) ietvaros Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes komanda piedalījās komercarbitrāžas procesa izspēles priekšsacīkstēs Diseldorfā, Vācijā.

LU komandu pārstāv pieci LU Juridiskās fakultātes studenti – Roberts Gusts, Jurijs Georgs Rusakovs, Edvards Ričards Slavinskis, Laura Ivonna Šteinberga un Marta Vīksna. Labāko sniegumu  komandai palīdz sasniegt treneri - Andris Dimants, Katrīna Annija Ročāne, Ēriks Krēsliņš, Elvis Grinbergs un Artūrs Kazāks.

Pirms galvenajām sacensībām Vīnē, kas šogad norisināsies no 21. marta līdz 28. martam, visā pasaulē tiek rīkotas vairākas priekšsacīkstes, lai komandas varētu trenēt savas argumentācijas prasmes, atbildot uz arbitru jautājumiem un sacenšoties ar citām komandām, un pēc iespējas labāk sagatavoties gala sacīkstēm Vīnē.

Priekšsacīkstes Diseldorfā norisinājās no 1. februāra līdz 3. februārim. Priekšsacīkstes iesākās ar atklāšanas pasākumu, pēc kura nākamajās divās dienās komanda piedalījās vairākos sacīkšu raundos. LU JF komanda sacentās ar citu universitāšu komandām no Bāzeles (Šveice), Ķīles (Vācija), Bilefeldas (Vācija) un Skopjes (Ziemeļmaķedonija). Sacīkšu raundi norisinājās vairākos Diseldorfas advokātu birojos, piemēram, White & Case, Orrick, Herrington & Sutcliffe un Clifford Chance.

Share