Šā gada 13. aprīlī ar fināla kārtu Latvijas Republikas Augstākās tiesas telpās noslēdzās piektā profesora Konstantīna Čakstes civiltiesību izspēle. Arī šogad aizraujošās sacīkstes notika divu dienu garumā, kurās piedalījās 16 komandas, turklāt visas vienīgi no Latvijas Universitātes (LU). Citas augstskolas šoreiz savus studentus uz izspēli neatsūtīja, tomēr ceram, ka nākamgad tās saņemsies un izspēle būs vēl aizraujošāka!

Sīva sacīkste norisinājās jau pirmajā izspēļu dienā, kad komandas Latvijas vadošo advokātu biroju telpās aizvadīja trīs priekšsacīkšu kārtas. Pirmās izspēļu dienas vakarā tika izziņotas četras komandas, kuras ieguvušas tiesības uzstāties izspēles pusfinālā – "Vidusmēra advokāti", "Book of Čakste", "Pēdējais brīdis" un "Praksē tas tā strādā". Otrās izspēļu dienas pirmajā pusē norisinājās pusfināls, pēc kura tika paziņotas divas finālistu komandas – “Vidusmēra advokāti" un "Book of Čakste”.

Sacensību fināla kārtu savās telpās uzņēma Augstākā tiesa, kur pēc vairāk nekā divas stundas garas argumentu apmaiņas uzvaras laurus plūca komanda "Book of Čakste” – LU Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programmas 2. kursa studenti Katrīna Anna Rempe, Elēna Sidorčika un Leons Podbrezskis.

Par labāko oratoru bakalaura studentu vidū tika atzīta Baiba Kūle no komandas “Labas ticības nesējas”. Savukārt par labāko rakstisko pozīciju apbalvota tika komanda "Vidusmēra advokāti" (Agate Sloboda, Arnolds Gudkovs, Elizabete Feierabende).

Uzvarētājiem tika sarūpēts plašs balvu fonds – Uzvaras ceļojošais kauss, īpašās un unikālās prof. K. Čakstes civiltiesību izspēles medaļas, nedēļas nogale ar SPA “Nurmuižā”, grāmatas no “Jurista Vārds”, juridiska literatūra, kā arī neatsverama iespēja sevi pierādīt nozarē, kas izsenis ir bagāta ar atzītiem talantiem. 

Tiesnešu lomās bija pulcēti Latvijā atzīti nozares eksperti - Latvijas Republikas Augstākās tiesas tiesneši, LU JF mācībspēki un citi praktiskā darbā pieredzējuši juristi.

Izspēli organizēja Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte sadarbībā ar Latvijas Republikas Augstāko tiesu, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģiju, ZAB "Jāņa Kārkliņa advokātu birojs", ZAB "COBALT", ZAB "Eversheds Sutherland Bitāns", ZAB "Rode&Partneri", ZAB "Sorainen", ZAB "TGS Baltic", kā arī atbalstītājiem – žurnālu Jurista Vārds, Latvijas Vēstnesis un LU Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde.

Īpašs paldies izspēles organizēšanas palīgiem – Kristapam Āboliņam un Kristapam Briedim no LU Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldes.

Paldies arī visiem izspēles dalībniekiem, tiesnešiem, treneriem un līdzjutējiem. Pateicoties jums visiem izspēle izdevās lieliska! Tiekamies nākošgad, lai risinātu jau pavisam svaigu kāzusu.

Share