No kreisās: Andris Strazds, Lauris Buls, ELSA Latvija prezidente Lelde Broka, Izspēles patrons Jānis Rozenfelds un Reinis Odiņš. FotoL Oskars Kupics

Šogad otro reizi norisinājās ELSA Latvija organizētā Tiesas procesa Izspēle Civiltiesībās. Šī gada Izspēles patrons bija Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors, Dr.iur. Jānis Rozenfelds. Sadarbībā ar Izspēles patronu radītais kāzuss izrādījās pietiekami komplicēts, ne tikai tiesību studentiem, bet izraisīja diskusijas arī tiesību praktiķu vidū, kas vērtēja studentu sniegumu.

Kāzusā strīds bija par komerctiesību jautājumiem– kapitāldaļu pāreju, valdes locekļa atbildību un godprātību, veicot darījumus sabiedrības vārdā jau pēc kapitāldaļu atsavināšanas, bet pirms dalībnieku sapulces, kurā lems par jauna valdes locekļa iecelšanu, kā arī dažādi jautājumi saistībā ar darījumu konta līgumu Kopumā Izspēlē piedalījās 8 komandas, īpaši jāatzīmē, ka pirmo reizi piedalījās komanda arī no pirmā kursa – „Tertium non datur” (Andis Titorenko un Jānis Krasts), kuru debiju atzinīgi novērtēja tiesneši Uz to, ka komandas labi sagatavojušās un tiesnešu darbs nebūs viegls, norādīja arī situācija, ka divas komandas bija ieguvušas labāko rezultātu pēc rakstiskās daļas un tām visai tuvu sekoja arī pārējās komandas. Pēc spraigām priekšsacīkstēm pusfinālā tikās četras labākās komandas „Sancta simplicitas” (Liene Pommere un Vija Kalniņa) ar „Šodien ir vēl tikai šodiena” (Laura Emse, Dainis Pudelis un Andrejs Stupins) un „Ar dievpalīgu!” (Aija Freiberga un Ģirts Strazdiņš) ar „Nemo dat quod non habet” (Reinis Odiņš, Andris Strazds un Lauris Buls). Pusfinālā tiesnešiem uzdevums nebija viegls, kā rezultātā tika sagādāts pārsteigums – atstājot komandu ar augstāko vērtējumu pēc rakstiskās daļas un priekšsacīkstēm ārpus fināla. Gandrīz trīs stundu ilgā finālā sacentās komandas „Sancta simplicitas” un „Nemo dat quod non habet”. Tiesnešu domas dalījās tomēr ar nelielu balsu vairākumu par Izspēles uzvarētājiem tika atzīta komanda „Nemo dat quod non habet”. Savukārt par labāko oratori – Liene Pommere no komandas „Sancta simplicitas”. Paldies civiltiesību speciālistiem, kas iejutās tiesnešu lomās un vērtēja dalībnieku sniegumu: Jānim Rozenfeldam, Eduardam Virko, Inesei Hazenfusai, Lienai Rubenei, Santai Selgai, Sandim Bērtaitim, Aldim Kalinkam, Dainim Lasmanim, Dainai Osei, Uģim Zeltiņam, Ievai Brokai, Jānim Lapsam, Nikolajam Ozoliņam, Kristapam Ābelim, Gintai Leimanei, Edvīnam Danovskim, Gunvaldim Davidovičam, Jūlijai Jerņevai, Lindai Štrausei, Indulim Balmakam, Arvim Pizelim, Jānim Kārkliņam un Mārcim Krūmiņam. Īpaši lielu paldies sakām mūsu sponsoriem un atbalstītājiem, bez kuriem Izspēles norise nebūtu iespējama: ZAB „Eversheds Bitāns”, ZAB „Liepa, Skopiņa/ BORENIUS”, ZAB „SORAINEN”, ZAB „Grunte & Cers”, VAS „Latvijas vēstnesis” un LU Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldei.

Dalīties