8.maijā norisinājās Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) domes sēde, kurā notika JF dekāna, JF Tiesību teorijas un vēstures zinātņu katedras vadītāja un lektoru amata vēlēšanas.

2019. gada 9. aprīlī tika izsludināts LU konkurss uz JF dekāna amata vietu. Uz dekāna amatu pieteicās viens pretendents pašreizējā JF asociētā profesore, Dr.iur. Anita Rodiņa. Dažas atziņas no Rodiņas kundzes JF attīstības vadlīnijām: “Viens no lielākajiem izaicinājumiem turpmāk ir vienotā valsts eksāmena juristiem īstenošana, sākot no 2021. gada. Tāpat arī nākotnē fakultātē būtu jāstiprina datu tiesības un informācijas tehnoloģijas tiesības. Savukārt turpmākajā darbā iesaku pieturēties pie augstajām prasībām attiecībā uz studentiem un JF darba aktīvas izaugsmes turpināšanas”. Dome ar 19 balsīm “par”, 0 “pret” un 1 nederīgu biļetenu apstiprināja Anitu Rodiņu dekānes amatā.

Arī uz Tiesību teorijas un vēstures zinātņu katedras vadītāja amatu pieteicās viens kandidāts – docents Jānis Pleps. Uz divām lektora amata vietām tiesību zinātnes apakšnozarē tiesību teorijā pieteicās kandidāti Ginta Krūkle un Lauris Liepa. Uz lektora amata vietu Krimināltiesisko zinātņu katedrā pieteicās viens pretendents, ilggadējs LU JF pasniedzējs Gunārs Kūtris. Visi mācībspēki vienbalsīgi tika ievēlēti amatos.

Dalīties