Šodien, 2019.gada 7.novembrī plkst.16.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā tiks sumināti Latvijas Universitātes fonda 2019./2020. akadēmiskā gada stipendiju ieguvēji.

Ar lepnumu jāatzīmē, ka no 94 stipendiju ieguvējiem Latvijas Universitātes (LU) Juridiskā fakultāte (JF) ieņem godpilno 2.vietu stipendiātu skaita ziņā: 10 mūsu izcilnieki un izcilnieces ir saņēmuši  finansiālu atbalstu savu mērķu realizācijai tiesību jomā. Īsumā par katru JF stipendiātu/-i:

Viktorija Soņeca studē LU JF doktora studiju programmā “Juridiskā zinātne” 2. studiju gadā  un ir ieguvusi Zvērinātu advokātu biroja “Eversheds Sutherland Bitāns” stipendiju “Mūsdienu izaicinājumi tiesību piemērošanas teorijai un praksei Latvijā”. V.Soņeca uzskata, ka stipendija viņai dos iespēju veikt starpdisciplināru pētījumu, kuram būs pievienotā vērtība, jo ar savu jauno aizraušanos – tehnoloģiju jautājumu izpēti no dažādiem tiesiskiem aspektiem, viņa apliecina savu dzīves saukli: “Pastāvēs, kas pārvērtīsies!”/Rainis/. Sīkāk lasiet: https://ej.uz/V-Soneca-2019 .

Gabriela Šantare  - LU JF profesionālās maģistra studiju programmas "Tiesību zinātne" 2.kursa studente, kas sevi jau pierādījusi  starptautiskajās publiskajās tiesībās, ir saņēmusi Kristīnes Krūmas piemiņas stipendiju. G.Šantare uzskata, ka katrs no mums spēj ienest gaismu apkārtējiem, kas īpaši svarīgi šajā gada tumšākajā laikā, bet, protams, ne tikai. Pilnu interviju ar stipendiāti var atrast: https://ej.uz/G-Santare-2019 .

Laura Kadile, kas ieguvusi Timermaņa stipendija konkurētspējas pētījumiem sociālajās zinātnēs,  studē LU JF doktora studiju programmas “Tiesību zinātne” 1. kursā.  Lauras stiprās puses ir argumentācijas spējas un neviltota vēlme vienmēr būt attīstībā. L.Kadile vēlas veikt pētījumus medicīnas tiesībās par vienmēr aktuālajiem un bieži vien morāli smagajiem jautājumiem par lemtspējās ierobežotu personu tiesisko aizsardzību un cilvēktiesību ievērošanu. Interesanto interviju lasiet:  https://ej.uz/L-Kadile-2019.

Nikola Ošniece – LU JF bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātnes" 1. kursa studente, kas saņēmusi  Engures novada pašvaldības stipendiju, interesējas par vēsturiskiem tiesību attīstības procesiem un uzskata stipendiju kā palīglīdzekli, kas palīdzēs studijas veikt labāk un veiksmīgāk. N.Ošniece atgādina, ka  dzīvē vajag novērtēt ne tikai lielos, bet arī mazos mirkļus. Pilnu interviju varat lasīt: https://ej.uz/N-Oseniece-2019 .

Renāte Berķe - LU JF bakalaura studiju programma "Tiesību zinātnes" 1.kursa studente, Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja. R.Berķe iesaka turēt līdzās Imanta Ziedoņa „Epifānijas“, kas trāpīgi un lakoniski rada iedvesmu ikdienas steigā. Renāte plāno veikt padziļinātu pētījumu tiesību teorijas jomā. Intervija lasāma:  https://ej.uz/R-Berke-2019 .

Aija Gžibovska - LU JF bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" 1.kursa studente ir saņēmusi Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju. A.Gžibovskas lielākais talants ir komunikācijas prasmes, kas veiksmīgi pielietotas Eiropas Brīvprātīgā  brīvprātīgo apmaiņas projektā Polijā. Tiesību zinātnes jomā veikt pētījumus A.Gžibovskai palīdzēs arī iepriekšējais zinātniski pētnieciskais darbs sociālajās tiesībās. Pilnu interviju varat lasīt: https://ej.uz/A-Gzibovska-2019

Sandra Grobiņa studē LU JF bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" 1. kursā un šogad ir ieguvusi Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju. Sandra mīl ģimeni, Latviju un pašu dzīvi, ko pierāda arī tas, ka viņa bijusi Jauniešu Saeimas deputāte, kā arī 3 gadus pēc kārtas kopā ar klasesbiedriem piedalījusies militāri patriotiskajā spēlē "Jaunie Rīgas sargi “. Arī juridiskajā zinātnē S.Grobiņa vēlas pētīt tieši valsts tiesības. Vairāk lasiet: https://ej.uz/S-Grobina-2019.

Patrīcija Anna Vavilova -  LU JF bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātnes" 1. kursa studente ieguvusi stipendiju „Ceļamaize“.  P.A.Vavilovas ikdienu raksturo “neparedzams un kontrastu pilns notikumu kokteilis, kurā sajaucas kā akadēmiska zināšanu krāšana un spēju slīpēšana, tā uzņēmēja gēns, mode, skaistumkopšana, dejas un veselīgs dzīves veids kā neiztrūkstošas savas dzīves sastāvdaļas”, par ko sīkāk varat lasīt: https://ej.uz/A-P-Vavilova-2019.

Marjama Bagdasarjana  studē LU JF bakalaura studiju programmā "Tiesību zinātnes" 1.kursā un ir ieguvusi stipendiju “Ceļamaize”. Savu nākotni tiesību zinātnē  M.Bagdasarjana saista ar krimināltiesību vai starptautisko tiesību pētīšanu. Marjamas dzīves sauklis ir “Strādā tik daudz, līdz cilvēki Tevi sāks atpazīt pēc paveiktajiem darbiem.” Pilnu interviju varat lasīt: https://ej.uz/M-Bagdasarjana-2019.

 

Jānis Guobis - LU JF profesionālās maģistra studiju programmas "Tiesību zinātne" 2. kursa students ieguva Zvērinātu advokātu biroja "Sorainen" stipendiju. J.Guobis no 2016. gada savas profesionālās darba gaitas saista ar  Patentu valdi, kur strādā intelektuālā īpašuma tiesību jomā, piemēram, darbojas Rūpnieciskā īpašuma apelācijas padomē, vairākās darba grupās gan par ārējo normatīvo aktu izstrādi, gan par tipveida līgumu sagatavi, gan par sabiedrības informēšanu un pārkāpumu novēršanu. Pilna intervija:  https://ej.uz/J-Guobis-2019 .

 

Juridiskā fakultātes dekāne, asoc.prof. Anita Rodiņa un viss fakultātes kolektīvs novēl mūsu izcilniekiem īstenot savus dzīves sapņus un sasniegt arvien jaunas virsotnes gan akadēmiskajā, gan personīgajā dzīvē!

Dalīties