Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes komanda: Kristiāna Pētersone, Natālija Knipše, Samanta Lidere, Lelde Elīna Liepiņa

4. jūnijā noslēdzās Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēles sacensības (European Human Rights Moot Court Competition), kurās finālā uzvaru guva Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes komanda, spēlējot pret komandu no Oksfordas universitātes.

Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēli organizē Eiropas Padome un Eiropas tiesību zinātņu studentu apvienība (ELSA). Šogad izspēlē piedalījās 68 komandas no 33 valstīm. LU Juridiskās fakultātes (JF) komanda mērojās spēkiem ar komandām no daudzām Eiropas labākajām universitātēm, to starpā Kembridžas, Pasavas, Minskas, Parīzes universitātēm.

LU JF komandu sacensībās pārstāvēja bakalaura studiju programmas 3. kursa studentes Natālija Knipše, Kristiāna Pētersone un Lelde Elīna Liepiņa un maģistra studiju programmas 1. kursa studente Samanta Lidere. Sacensībām sagatavoties palīdzēja komandas treneri - LR Satversmes tiesas tiesnesis, LU JF asoc.prof. Artūrs Kučs un Eva Vīksna.

Izspēle sākās ar rakstisko daļu iesniegšanu, pēcāk norisinājās reģionālais raunds Viļņā. Pēc šī raunda LU pārstāvēm izdevās iekļūt izspēles labāko 16 komandu starpā. Izspēles ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls notika tiešsaistē. Sacensību finālā uzvaru guva LU JF komanda, spēlējot pret prestižās Oksfordas universitātes komandu. 

Projektu un mecenātu ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds. LU Juridiskās fakultātes komandas pārstāves izsaka pateicību atbalstītājiem ZAB "Šķiņķis Pētersons" un ZAB "Ecovis Convents", kā arī visiem viesiem, kas tiesāja sagatavošanās laikā.  Dalībnieces piebilst: „Esam ļoti pateicīgas par atbalstu un ceram, ka mūsu sasniegums iedvesmos izspēļu dalībniekus turpmāk!”

 

Dalīties