Foto no E. Ingelandes privātā arhīva

"Raksta nosaukuma ideja ir aizgūta no Latvijas ziņu portālu lasītāko rakstu topa. Ceru, ka arī šoreiz tas pievilinās kādu studentu, kurš pēc raksta izlasīšanas nolems pieteikties Erasmus+ studentu apmaiņas programmā. Savu studiju laikā es šo iespēju izmantoju divreiz un kopumā gadu pavadīju Austrijā - no sākuma studējot un pēc tam jau ejot praksi tiesību jomā. Atskatoties uz šo laiku, varu apgalvot, ka tā ir bijusi patiesi neaizmirstama pieredze un viens no lielākajiem ieguvumiem manu studiju laikā," stāsta Elīna Ingelande, Juridiskās fakultātes absolvente

Kādi ir galvenie iemesli, lai programmai pieteiktos arī citi studenti?

Starptautiska akadēmiskā pieredze

Erasmus+ sniedz iespēju apgūt modernus studiju priekšmetus pie Eiropas līmeņa pasniedzējiem un sekot līdzi tiesību aktualitātēm Eiropā. Piemēram, Austrijā studēju pie profesoriem, kuri piedalījās Kopējā modeļa izstrādē vai praktizēja sporta tiesības, ko Latvijā nav iespējams apgūt. Šādas zināšanas ceļ jauno juristu konkurētspēju mūsdienu darba tirgū. Latvijas Universitāte piedāvā daudz partneruniversitāšu dažādās valstīs, un ja neviena no tām Tevi neieinteresē – atrodi un uzrunā jebkuru citu.

Iespēja iepazīt Eiropu

Ikvienam apmaiņas studentam, kuru esmu satikusi, ir bijis žēl, ka Erasmus+ ir ildzis tikai vienu vai divus semestrus. Tas tāpēc, ka apmaiņas programmā studentiem ir laiks, brīvība un pat finansiālais atbalsts, lai ceļotu un iepazītu Eiropu. Turklāt apmaiņas programma ir kā nebeidzams, intensīvs svešvalodas treniņš. Vari būt drošs, ka, braucot mājās, ne tikai brīvi pārvaldīsi angļu valodu, bet arī zināsi dažādas frāzes vairākās jaunās valodās.

Draugi no visas pasaules

Savā apmaiņas laikā man ir bijusi iespēja satikt studentus no gandrīz ikvienas Eiropas valsts un ne tikai. Esmu iepazinusi viņu domāšanu, dzīvesveidu un kultūru, kas ir būtiski paplašinājis manu redzesloku un pilnveidojis mani kā personību. Tā ir nozīmīga pieredze, ja nākotnē vēlamies kļūt par tolerantiem Eiropas pilsoņiem. Protams, ieguvumi, ko studenti atved mājās no sava apmaiņas studiju laika, ir atkarīgi tikai no viņu pašu iniciatīvas. Tomēr līdz šim neesmu sastapusi nevienu apmaiņas studentu, kurš nebūtu sajūsmā par šo programmu. Tāpēc mudinu pieteikties arī Tevi.

Dalīties

Saistītais saturs

Iegūsti pieredzi un studē ārzemēs!
04.09.2019.

Iegūsti pieredzi un studē ārzemēs!