Studiju turpināšana nākamajā līmenī ir loģisks solis personīgajā izaugsmē un vērtīga investīcija turpmākajā karjerā. Juridiskā fakultāte (JF) interesentus aicina apmeklēt tikšanās ar studiju programmu direktoriem un izzināt maģistra un doktora studijas Latvijas Universitātē (LU). Interesenti tiks iepazīstināti ar pieteikšanās prasībām un uzņemšanas kārtību, tāpat arī jautājumiem par studiju saturu, organizāciju un studiju finansēšanu.

Profesionālā maģistra studiju programma "Tiesību zinātne" paredzēta augstākā līmeņa profesionālu tiesību speciālistu sagatavošanai. Programma līdzās obligātajiem (A daļas) studiju kursiem piedāvā ļoti plašu izvēles kursu klāstu. Studējošie var izdarīt savu izvēli no 28 izvēles kursu katalogā ietilpstošiem kursiem, kuri pārstāv visas tiesību apakšnozares. Vairākus izvēles kursus iespējams apgūt arī angļu valodā. Studiju programmā, atbilstoši Latvijas normatīvajiem aktiem, iekļautas triju veidu studiju prakses (Civiltiesiskā prakse, Krimināltiesiskā prakse un Administratīvi tiesiskā prakse) 26 kredītpunktu apmērā. Profesionālo iemaņu apguvei un pilnveidei studējošajiem ir iespēja līdzdarboties fakultātes Juridiskās prakses un palīdzības centrā, docētāju un citu profesionālu juristu vadībā sniedzot konsultācijas centra klientiem un vienlaikus iegūstot arī kredītpunktus.

Studiju programmas īstenošanu nodrošina vadošie Latvijas tiesību zinātnieki un augsta līmeņa praktiķi. Studējošajiem katru semestri tiek piedāvāts apgūt kursus vai lekciju ciklus arī pie ārvalstu augstskolu viesprofesoriem. Programmas absolventi iegūst profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē un jurista kvalifikāciju, kura ļauj strādāt visplašākajā spektrā juridisko profesiju – tiesās, advokatūrā, notariātā, valsts un pašvaldību iestādēs, privātajā sektorā un arī ārvalstu vai starptautiskajās institūcijās. Iegūtais grāds absolventiem dod tiesības pretendēt studijām doktorantūrā.

Akadēmiskā maģistra studiju programma "Tiesības un organizāciju pārvaldība" sniedz iespēju iegūt publiskā un privātā sektora organizāciju pārvaldībā nepieciešamās juridiskās zināšanas, prasmes un kompetences, lai palīdzētu dažādu līmeņu vadītājiem paredzēt organizāciju pārvaldībā aktuālos juridiskos riskus un paaugstinātu vispārējās vadības prasmes. Programmā iekļauti tādi mūsdienu publiskā un privātā sektora vadībā nepieciešami kursi kā publisko iepirkumu vadība, personāla vadības juridiskie aspekti, līgumtiesības un īpašumtiesības, valsts institucionālā sistēma un administratīvais process, korporatīvās pārvaldības tiesības u.c. 

Studiju programmas absolventi paaugstina savu konkurētspēju darba tirgū un ievērojami palielina profesionālās izaugsmes iespējas savā darbības jomā. Programmā iegūstamās zināšanas, prasmes un kompetences ir noderīgas visos vidējā un augstākā līmeņa vadītāju amatos kā privātajā, tā publiskajā sektorā. Pēc maģistra studijām iegūst tiesības studēt doktorantūrā, ja students atbilst attiecīgās programmas uzņemšanas kritērijiem. Informatīva tikšanās par studijām maģistrantūrā notiks 12. jūnijā, plkst. 18.00 JF konferenču zālē (Raiņa bulv. 19, 1. stāvā).

Doktora studiju programmas „Tiesību zinātne” mērķis ir sniegt doktorantiem padziļinātas zināšanas un prasmes, kuras nepieciešamas patstāvīga pētniecības darba veikšanai un augsti kvalificētu tiesību zinātnieku sagatavošanai akadēmiskajam darbam augstskolās, zinātniskajam un organizatoriskajam darbam valsts un privātās institūcijās, kā arī augstas sarežģītības pakāpes darbam praktiskajā jurisprudencē. Programma būtiski atšķiras no citu augstākās izglītības iestāžu piedāvātajām ar to, ka pieejams visplašākais specializācijas virzienu klāsts, aptverot visas tiesību zinātnes apakšnozares: tiesību teoriju un vēsturi, valsts tiesības, starptautiskās un Eiropas Savienības tiesības, civiltiesības, krimināltiesības, policijas tiesības, kā arī kriminālistiku un operatīvās darbības teoriju.

Studiju programma sniedz prasmes un kompetences akadēmiskajam darbam augstskolās, zinātniskajam un organizatoriskajam darbam valsts un privātās institūcijās, kā arī augstas sarežģītības pakāpes darbam praktiskajā jurisprudencē. Informatīva tikšanās par studijām doktorantūrā notiks 12. jūnijā, plkst. 16.00 JF konferenču zālē (Raiņa bulv. 19, 1. stāvā).

Interesentus, kam ir neskaidri jautājumi par uzņemšanu Juridiskās fakultātes realizētajās studiju programmās un kas nevar ierasties uz informatīvajām tikšanās reizēm, aicinām sazināties ar programmu metodiķēm.

Dalīties