Foto no LU JF arhīva

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskai fakultātei pēdējo gadu laikā izdevies īstenot vairākas sen lototas ieceres, tostarp arī vienu no finansiāli vērienīgākajiem projektiem tās vēsturē – izveidot un iekārtot mūsdienīgu konferenču zāli ar pastāvīgām tulkošanas kabīnēm u.c. aprīkojumu. Tas izdevies ieguldot ievērojamus pašu līdzekļus, tomēr neatsverams bijis arī fakultātes mecenātu atbalsts.

Pirms gada atklājot konferenču zāli, tika radīta arī Juridiskās fakultātes mecenātu un atbalstītāju Goda siena, kur kā pirmā tika novietota plāksnīte pateicībā Amerikas latvietim Džonam Goldem (John Golde). Toreiz mecenāts sava tēva, fakultātes 1931.gada absolventa Teņa Goldes piemiņai un telpas labiekārtošanai bija ziedojis 5000 ASV dolāru. Fakultāte ir īpaši gandarīta, ka ar LU Fonda atbalstu izdevies sadarbības attiecības stiprināt, kas nu vainagojušās atbalstītāja otrreizējā ziedojumā, arī šoreiz - 5000 ASV dolāru apmērā. Mecenāts šos līdzekļus atvēlējis sava vectēva Teņa Goldes piemiņai, kurš līdz izsūtījumam uz Sibīriju 1949.gadā praktizējis kā advokāts Rīgā un Rūjienā.

Goldes jaunatvēlētie līdzekļi izmantoti profesionālas videokameras iegādei, lai Juridiskās fakultātes organizētās konferences, seminārus, tiesu izspēles un daudzus citus pasākumus padarītu pieejamus arī tiem, kas attiecīgās norises nevarēs vērot klātienē. Jaunās tehniskās iespējas nodrošinās izdevību veikt dažādu pasākumu augstas izšķirtspējas videoierakstu, kā arī translēt tiešraides internetā. Iekārta jau izmantota LU 72.konferences juridiskās zinātnes sekciju filmēšanai. Sekciju ieraksti un turpmāk arī tiešraides pieejamas Juridiskās fakultātes video arhīvā.

Dalīties