2018. gada Rīgas priekšsacīkšu dalībnieki

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajā fakultātē (JF) no šā gada 28. februāra līdz 2. martam norisināsies Vilema C. Visa starptautiskā šķīrējtiesas procesa izspēles 13. Rīgas priekšsacīkstes, pulcējot 11 augstskolu komandas no Latvijas un ārvalstīm. Starptautiskās studentu sacensības ievadīs darbseminārs, kurā Eiropā atzīti eksperti dalīsies ar praktiskiem padomiem un viedokļiem komercarbitrāžā. 

Starptautiski atzītā komercdarījumu un strīdu izšķiršanas eksperta Vilema C. Visa (Willem C. Vis) vārdā nosauktās sacensības ir vienas no pasaulē lielākajām un prestižākajām tiesas procesa izspēlēm, kas ik gadu pulcē plašu studentu un tiesnešu lomās - arbitrāžas speciālistu loku no visas pasaules. Izspēles mērķis ir veicināt interesi par starptautisko tirdzniecības tiesību studijām un, īpaši, gūt pieredzi ANO 1980. gada Konvencijas par starptautiskajiem preču pirkuma un pārdevuma līgumiem piemērošanas jautājumos, vienlaikus uzsverot arbitrāžas kā pārrobežu komercdarījumu strīdu risināšanas veida nozīmību.

Dalībai izspēles starptautiskajā kārtā Vīnē, Austrijā studentu komandas gatavojas vairāk nekā semestra garumā, izstrādājot gan prasītāja, gan atbildētāja rakstisko argumentāciju un papildu treniņam piedaloties draudzības priekšsacīkstēs.

Šādas draudzības sacensības būs arī Rīgas priekšsacīkstes, kas jau 13. reizi norisināsies LU JF, lai to dalībniekiem sniegtu vērtīgas papildu zināšanas, pieredzi un jomas ekspertu padomus pirms starptautiskās kārtas Vīnē.

Latviju un LU sacensībās pārstāvēs JF studentu komanda ar treneri, asociēto profesori Ingu Kačevsku. Komanda sacensībās tiksies ar dalībniekiem no Sanktgallenes Universitātes (Šveice), Helsinku Universitātes (Somija), Baireitas Universitātes (Vācija), Leicigas Universitātes (Vācija), Viļņas Universitātes (Lietuva), Lucernas Universitātes (Šveice), Baltkrievijas Valsts universitātes (Baltkrievija), Sanktpēterburgas Augstākās ekonomikas skolas (Krievija), Justa Lībiga universitāti Gīzenē (Vācija), kā arī Bukērija Tiesību skolu (Vācija).

Priekšsacīkstes un darbsemināru Rīgā organizē LU JF ar JF Studentu pašpārvaldes un zvērinātu advokātu biroju "Ecovis Convents", "Sorainen", "PwC Legal Latvia", "Magnusson", "Primus Derling", kā arī Jāņa Kārkliņa advokātu biroja un Ingas Kačevskas advokātu biroja atbalstu.

Dalīties