Juridiskās fakultātes pārstāvji konsultē skolēnus izstādē "SKOLA". Foto no LU JF arhīva.

Ikviens interesents gaidīts Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) Atvērto durvju dienas norisēs trešdien, 2019. gada 20. martā, plkst. 11.00. Skolēniem būs iespēja saņemt detalizētu informāciju par studijām un studiju programmu uzņemšanas prasībām, kā arī iegūt praktisku ieskatu juridisko profesiju pārstāvju darbā.

Pasākuma gaitā klātesošie tiks iepazīstināti ar LU JF realizētās bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" uzņemšanas kārtību un prasībām, informāciju par studiju saturu un vidi, ārpusstudiju aktivitātēm un studentu dzīvi fakultātē. Topošie studenti uzzinās arī to, kas būtu darāms jau šobrīd, lai nodrošinātu sev vietu fakultātes "pirmkursnieku" vidū.

Skolēniem būs iespēja doties ekskursijā LU vēsturiskajā ēkā un apmeklēs fakultātes tiesas zāli, karceri, kā arī studiju telpas, lai iepazītu vidi, kurā arī viņi varētu studēt nākotnē. Dienas noslēgumā fakultātes studenti interesentus aicinās doties uz JF tiesas zāli, lai, paši inscenējot tiesas procesu un iejūtoties tiesnešu, advokātu vai prokuroru lomā, skolēni mēģinātu atrisināt savus pirmos kāzusus jeb juridiskas problēmsituācijas.

LU Juridiskā fakultāte ir lielākā, tradīcijām un sasniegumiem tiesību zinātnē bagātākā juridiskās izglītības realizētāja Latvijā. Fakultātes docētāji līdzās akadēmiskajam darbam veic arī aktīvu profesionālo darbību jurisprudencē - ir tiesneši, prokurori, zvērināti advokāti, notāri un dažādu valsts institūciju vadītāji. Arī Juridiskās fakultātes absolventi ir sabiedrībā ievērojami un veiksmīgi juristi.  

Dalīties