Foto no S. Obermaņa personīgā arhīva.

2018./2019. akadēmiskā gada pavasara semestrī Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajā fakultātē (JF) strādā un vairākus studiju kursus docē viesprofesors Stīvens Obermanis. Aprīļa sākumā ieplānotas atsevišķas publiskās lekcijas, kurās viesprofesors referēs par ASV tiesību aktualitātēm.

Viesprofesors Stīvens Obermanis (Steven Oberman) ir advokātu biroja Oberman & Rice Law Firm vadošais partneris un galvenokārt klientus pārstāv krimināltiesību regulētos jautājumos. Vairāk kā 20 gadu garumā viņš ir piederīgs arī Tenisijas Universitātes (University of Tennessee) mācībspēku saimei. 2018./2019. akadēmiskajā gadā profesors Latvijas Universitātē semestra garumā docē kursu ASV krimināltiesībās, kā arī kursu tiesvedības prasmju apguvei un pilnveidei.

Aprīļa sākumā ikviens interesents aicināts uz S. Obermaņa publiskajām lekcijām, ko profesors sagatavojis tematos, kas vistuvāk skar viņa advokāta prakses un zinātniskā darba intereses:

  • pirmdien, 1. aprīlī, plkst. 17.30-19.00 ieplānota lekcija "Transportlīdzekļu vadīšana apreibinošu vielu ietekmē";
  • otrdien, 2. aprīlī, pkst. 17.30-19.00 ieplānota lekcija "Tehnoloģijas un jurista ētika".

Nodarbības notiks angļu valodā, LU JF konferenču zālē, Raiņa bulvārī 19.

Nodarbības izstrādātas LU JF realizētās doktora studiju programmas "Juridiskā zinātne" studējošiem, bet tās var apmeklēt arī citi interesenti.

Dalīties