Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) dome 27. martā pieņēma lēmumu atbalstīt LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) dekāna un profesora Gundara Bērziņa kandidatūru rektora amatam. JF ir jau ceturtā LU fakultāte, kas izvirzījusi G.Bērziņa kandidatūru 24. maijā gaidāmajām LU rektora vēlēšanām

Par G. Bērziņa kandidatūras izvirzīšanu nobalsoja 16 JF domes locekļi, atturējās – 0, pret – 0. Šī gada 5. martā Gundaru Bērziņu rektora amatam izvirzīja LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, bet 11. martā atbalstu pauda LU Datorikas fakultāte, bet 14. martā LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte.

“Juridisko fakultāti raksturo izsvērti un tiesiski noslīpēti lēmumi, augsti ētikas un morāles standarti, kā arī dziļa izpratne par vienlīdzības un godīguma principiem, kas ir Latvijas Universitātes un Latvijas valsts pastāvēšanas garants. Tāpēc esmu pagodināts par man izrādīto uzticību,” uzsver G. Bērziņš.

Saskaņā ar Latvijas Universitātes Satversmi rektoru uz četriem gadiem amatā ievēl LU Satversmes sapulce. Rektoru var ievēlēt amatā divus amata termiņus pēc kārtas. Šogad vēlēšanas notiks 24. maijā. Rektora amata kandidātu izvirzīšana turpināsies līdz 18. aprīlim.

Profesors Gundars Bērziņš ir dzimis 1971. gadā. Absolvējis LU Ekonomikas un vadības fakultāti (tagad – Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte), iegūstot doktora grādu vadības zinātnē (Dr.admin.). G. Bērziņš līdz 2002. gadam sekmīgi darbojies privātajā biznesā, kad LU Ekonomikas un vadības fakultātes (EVF) dekāna prof. Edgara Vasermaņa aicināts kļuva par fakultātes lektoru, vēlāk docentu, asociēto profesoru un profesoru. No 2003. līdz 2008. gadam ieņēmis LU EVF izpilddirektora amatu, bet no 2008. līdz 2009. gadam bijis LU Finanšu un uzskaites departamenta direktors. LU rektora prof. Mārča Auziņa laikā no 2009. bijis LU kanclers, bet kopš 2016. gada ir LU BVEF dekāns. G.Bērziņš ir LU vadošais pētnieks un Latvijas Zinātnes akadēmijas korespondētājloceklis, piedalījies daudzos starptautiskos un valsts mēroga pētniecības projektos. Ir starptautisku zinātnisko publikāciju autors. Pēdējo sešu gadu laikā publicējis 23 zinātniskos rakstus starptautiskos recenzētos izdevumos, no tiem 11 ir iekļauti SCOPUS vai Web of Science.

Dalīties