Sandra Zīle Gereiša

2019. gada 19. septembrī no 14.00 līdz 16.30 notiks Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes organizēta paneļdiskusija “Profesionāls mediators”.

Diskusijas mērķis ir apzināt un diskutēt par izaicinājumiem mediatora profesionālās izaugsmes ceļā un mediatora profesijai kopumā, kas ietekmē vai var ietekmēt mediācijas kvalitāti, pieejamību un attīstību.    

Diskusijas laikā tiks aplūkotas tādas tēmas, kā personas piemērotība mediācijas vadīšanai, mediatoram nepieciešamā izglītība, zināšanas un prasmes, mediācijas vadīšanas pieredzes un ētikas nozīme mediatora darbā, mediatora profesionālo robežu ievērošana, mediatoru sertifikācijas process un mediācijas kvalitāte, mediācijas pieejamība, īpaši reģionos un citas mediatora profesijas attīstībai būtiskas tēmas.  

Savu eksperta viedokli paneļdiskusijā paudīs Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Mediācijas kursa pasniedzēja un mediatore Zīle Gereiša, biedrības “Mediācija un ADR” valdes locekle un mediatore Ulla Zumente-Steele, biedrības “Mediācijas padome” valdes locekle, biedrības “Integrētā mediācija Latvijā” valdes priekšsēdētāja un mediatore Baiba Strupiša, Sertificētu mediatoru padomes priekšsēdētājas vietniece un Mediatoru sertifikācijas un atestācijas komisijas locekle Baiba Kalnmeiere un Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra vietnieces tiesu jautājumos p.i., Tiesu sistēmas politikas departamenta direktore un TM pārstāve Mediatoru sertifikācijas un atestācijas komisijā Inita Ilgaža. Diskusijas moderatore ir mediatore Līga Kirstuka.

Diskusija  tiek organizēta kā ieskaņa Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes 7.starptautiskajai zinātniskajai konferencei, kas ieplānota fakultātes dibināšanas simtgades kontekstā. Konferencē mediācijas tēmai pirmo reizi būs veltīta atsevišķa sekcija “Mediācijas aktuālie problēmjautājumi un nākotnes persperktīva”. Vairāk: https://www.lawconference.lu.lv/ 

Papildu informācija: zile@lu.lv 

Dalīties

Saistītais saturs

Fakultātē norisinājās paneļdiskusija par mediatora profesijas attīstību Latvijā
23.09.2019.

Fakultātē norisinājās paneļdiskusija par mediatora profesijas attīstību Latvijā