Juridiskās fakultātes dekāne A.Rodiņa no 11. līdz 14. septembrim piedalījās Eiropas Publisko tiesību organizācijas gadskārtējā valdes sēdē.

Sēdi atklāja EPLO Prezidents, valdes prezidents un arī ideju ģenerators prof. S.Flogaitis, Grieķijas digitālās pārvaldības ministrs K. Pierakakis, kā arī organizācijas viens no dibinātājiem Itālijas Konstitucionālās tiesas bijušais tiesnesis prof. S. Kasēze. Tāpat dekāne piedalījās starptautiskā konferencē “PUBLIC LAW: 30 YEARS LATER”. 

Juridiskā fakultāte Eiropas publisko tiesību organizācijā (EPLO) darbojas jau vairākus gadus, kas dod iespēju iegūt plašāku kontaktu loku starptautiskās sadarbības veicināšanai. Tāpat mācībspēki var iesniegt publikācijas EPLO izdevumos: European Review of Public Law un Central and Eastern European Legal Studies, kurā asoc.prof. A.Rodiņa ir iekļauta redaktoru kolēģijā.   

Kā norāda A.Rodiņa, tad starptautiskās attīstības pamatā ir tikai un vienīgi personīgi kontakti, ko iespējams iegūt apmeklējot un piedaloties dažādos pasākumos. Sadarbība institucionālā līmenī ir iespējama un tiek īstenota visupirms personīgi satiekoties un nav noslēpums arī sadraudzējoties ar ārvalstu kolēģiem, kuriem ir jābūt motivācijai doties uz Rīgu. Šis aspekts ir būtisks, jo, piemēram, šī gada 17.-18. oktobrī Juridiskā fakultāte pulcēs vairākus ārvalstu zinātniekus savā 7. starptautiskā zinātniskā konferencē “Tiesību zinātnes uzdevumi, nozīme un nākotne tiesību sistēmās”.

Dalīties