LU Juridiskā fakultāte, sadarbojoties ar Tiesību zinātņu pētniecības institūtu un Banku augstskolu, rīko zinātnisku konferenci “Bankas mainīgajā pasaulē”, kas notiks 2020.gada 22.aprīlī, LU Juridiskās fakultātes un Banku augstskolas telpās.

Mainīgās pasaules ietekmē finanšu sektors piedzīvo radikālas pārmaiņas: Bankām, to uzraugiem un regulatoram parādās virkne jaunu pienākumu un funkciju. Komplicētāks kļūst normatīvais regulējums, detalizētāka kļūst klientu finanšu plūsmas izpēte un cīņa ar noziedzīgiem līdzekļiem sāk skart ikvienu no banku kontu turētājiem. Valstij skaidras naudas apriti būtiski ierobežojot, palielinās bankās veicamie darījumi, kur savukārt ikvienam nākas rēķināties ar banku interesi par labklājības izcelsmi un darījumiem. Nepārprotami pieaug spriedze starp samērīgumu valsts interesē izskaust finanšu noziegumus un cilvēka privāto dzīvi.

Lai izpētītu, kāda ir sektora dzīvotspēja nākotnē un ar ko rēķināties ikvienam no mums, ir nepieciešamas pētnieku un ekspertu diskusijas, apvienojot tiesību zinātnieku, finansistu, ekonomistu un digitālo tehnoloģiju pārzinātāju kompetenču jomas. Ar referātiem uzstāsies zinātnieki, lietpratēji un arī amatpersonas no Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes un Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes, Banku augstskolas, Rīgas Stradiņa universitātes, Tieslietu ministrijas, Ģenerālprokuratūras, Rīgas apgabaltiesas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra u.c.

Konferenci iecerēts sākt ar LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāna, profesora Gundara Bērziņa ievadreferātu LU Mazajā aulā, bet noslēgt ar apaļā galda diskusiju Banku augstskolā, kuru vadīs augstskolas prorektors Andris Nātriņš par šā brīža banku sektora izaicinājumiem. Svinīgā atklāšana un konferences sesijas tiks translētas tiešraidē LU mājaslapā un Dienas Bizness mājaslapā.

Konferenci iesildot tiek organizēta domnīcu sērija, kas publicētas laikrakstos Neatkarīgā Rīta Avīze, Diena un Dienas Bizness.

 

Informatīvie atbalstītāji Dienas Bizness, Jurista Vārds, SKDS un Lursoft.

Dalīties