2019./2020.akadēmiskajā mācību gadā pavasara semestrī, Fulbraita programmas ietvaros, Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē viesosies ASV viesprofesors Šons N. Salivans (Shawn Neill Sullivan).

Viesprofesors pasniegs divus studiju kursus (angļu valodā)

  • Informācijas tehnoloģiju tiesības globālajā sabiedrībā (KP 2, ECTS KP 3)
    Nodarbības otrdienās plkst. 10:30 - 12:00, 7.aud.(258)
     
  • Korupcijas apkarošana (KP 2, ECTS KP 3)
    Nodarbības trešdienās plkst. 16:30 - 18:00, 7.aud.(258)

Kursu sākums 4. februārī, nodarbības līdz jūnijam.

Kursus apgūt aicināts ikviens interesents, bakalaura, maģistra un doktorantūras studenti.

Kursi ir bez maksas.

 

Reģistrēšanās kursiem:

Ja vēlaties saņemt kredītpunktus un e-studijās redzēt pievienotos materiālus, ir jāreģistrējas kursam aizpildot klausītāja reģistrācijas veidlapu un kursa beigās jākārto gala pārbaudījums. 
Aizpildītu reģistrācijas anketu jāiesniedz metodiķei Laurai Millerei ( Raiņa bulvārī 19, 257. kab.).

Anketā jānorāda studiju kursa kods: 
Informācijas tehnoloģiju tiesības globālajā sabiedrībā (JurZ5318)
Korupcijas apkarošana
(JurZ5319)

 

Ja interesē kursi un vēlaties tos apmeklēt, bet nevēlaties kārtot gala pārbaudījumu un saņemt kredītpunktus, Jūs varat ierasties uz kursiem bez iepriekšējas reģistrēšanās. Uzreiz doties uz auditoriju. 

 

LU JF Profesionālā maģistra studiju programmas studenti var reģistrēties LUIS sistēmā. 

 

Informācijas tehnoloģiju tiesības globālajā sabiedrībā

Kursa mērķis ir izpētīt tiesību un politikas jautājumus, kas saistīti ar vairākiem galvenajiem informācijas sabiedrības aspektiem Eiropas Savienībā un Amerikas Savienotajās Valstīs. Kursa ietvaros vērība tiek pievērsta arī vēsturisko un esošo likumu attīstības par informācijas tehnoloģijām analīzei.

Dažas no kursa plānā ietvertajām tēmām: Tīkla neitralitāte; Interneta regulēšana; Kiberruna; Sociālā tīklošana un antisociāla uzvedība; Digitālās reklāmas un Autortiesību likums; Autortiesības digitālajā vidē; Elektroniskā komercija; Elektroniskie maksājumi un kriptovalūta; Patērētāju aizsardzība; Datu aizsardzība: tiesiskais regulējums; Datu aizsardzība: tiesības un pienākumi

 

Korupcijas apkarošana

Kursa mērķis ir attīstīt studentiem zināšanas un prasmes valsts amatpersonu korupcijas identificēšanai, apkarošanai un prevencijai. Kursa ietvaros arī tiks apskatīts, kā korupcija bieži ir saistīta ar nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un terorisma finansēšanu.

Dažas no kursa plānā ietvertajām tēmām: Ievads naudas atmazgāšanā, terorisma finansējumā un sankcijās; Pretkorupcijas likumdošana un izpilde; Lietu izpēte par liela profila publiskā sektora korupcijas gadījumiem Amerikas Savienotajās Valstīs, Eiropas Savienībā un īpaši Latvijā; Nacionālie pretkorupcijas tiesiskie režīmi Amerikas Savienotajās Valstīs, Apvienotajā Karalistē, Francijā un Latvijā; Attiecības, kas eksistē starp korupciju publiskajā sektorā, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un terorisma finansēšanu.

 

Šons Salivans ir advokāts un profesors Dienvidkalifornijas Universitātē ( University of Southern California, Gould School of Law), Vašingtonas apgabalā bāzēts advokāts, starptautisko tiesību konsultants, arbitrs, kas darbojas arī nevalstiskajā organizācijā International Life Sciences Institute. Ieguvis maģistra grādu jurisprudencē Kembridžas Universitātē, maģistra grādu Biznesa un Ekonomikas tiesībās Džordžtaunas Universitātē, bakalaura grādu un doktora grādu Misisipi Universitātē. Salivans pasniedz intelektuālā īpašuma tiesības arī Karalienes Mērijas Universitātē Londonā.

Izstrādājis Intelektuālā īpašuma tiesību kursus Karalienes Mērijas Universitātē Londonā, Starptautisko tiesību kursu Misisipi Juridiskajā koledžā, Starptautiskā biznesa tiesību un Intelektuālā īpašuma tiesību kursus Stīvensona Universitātē, kā arī savu ieguldījumu pievienojis Dienvidkalifornijas Universitātes kursā par līgumu sagatavošanu. Paralēli konsultējis studentus darbu rakstīšanā Karalienes Mērijas Universitātē Londonā.

Šonam Salivanam ir 12 gadu pieredze Vašingtonas apgabalā bāzētā starptautiskā zinātniskā organizācijā, kurā ieguvis pieredzi par starptautiskajām finanšu tiesībām; kā galvenais jurists strādājis ar organizācijas intelektuālā īpašuma lietām,  pārraudzījis dokumentu atbilstību ES Vispārējai Datu aizsardzības regulai, kā arī strādājis ar pretkorupcijas, pretkukuļošanas un pret naudas atmazgāšanas normatīvajiem aktiem.

Dalīties