Izdota pazīstamās krimināltiesību speciālistes, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesores, Dr.iur. Valentijas Liholajas grāmata “Noziedzīgu nodarījumu kvalifikācija. Palīglīdzeklis krimināltiesību normu piemērotājiem”.

Šajā darbā autore tuvāk pievērsusies svarīgajiem un aktuālajiem noziedzīgu nodarījumu kvalifikācijas problēmjautājumiem. Darbā izmantota jaunākā Latvijas tiesu prakse, galvenokārt 2017.–2019. gada dažādu tiesu nolēmumi. Svarīgi, ka atlasīti un analizēti tie nolēmumi, kuros kvalifikācijas jautājumi to sarežģītības dēļ radījuši un arī nākotnē var radīt problēmas. Tāpēc autore šo grāmatu arī nodēvējusi par palīglīdzekli krimināltiesību normu piemērotājiem.

Grāmatā publicēti izvilkumi no konkrētiem tiesas nolēmumiem. Pēc katra no tiem seko krimināltiesību teorijā un judikatūras atziņās balstīta analīze un secinājumi, norādīts uz kļūdām un nepilnībām noziedzīgu nodarījumu kvalifikācijas procesā.


14. februārī plkst. 11:00, LU 78. starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros, LU Mazajā aulā notiks grāmatas atvēršana.

 

Izdevējs: Tiesu namu aģentūra https://tnagramatas.tna.lv/lv/product/537

Dalīties