No 27. līdz 29. februārim 14. reizi norisināsies ikgadējās Willem C. Vis starptautisko komercarbitrāžas tiesu procesu izspēļu Rīgas priekšsacīkstes. 27. februārī notiks starptautiska konference un diskusija, 28. un 29. februārī komandas mērosies spēkiem izspēlēs.

LU Juridiskā fakultāte priecājas uzņemt pie sevis tik lielu skaitu dalībnieku, 18 komandas no vairākām atpazīstamām Eiropas universitātēm. Kopumā divu dienu laikā notiks 54 arbitrāžas procesa izspēles, kuras vērtēs speciālisti / arbitri gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

27. februārī plkst. 13:00 sāksies atklāšanas pasākums un starptautiska konference, kurā ar priekšlasījumiem uzstāsies arī vairāki ārvalstu speciālisti no Ņujorkas, Londonas, Parīzes, Vīnes, un JF absolventes Aija Lejniece un Katrīna Salmgrieze. Konferences noslēgumā plānota diskusija “Future Challenges in the World of International Commercial Arbitration”.

 

Pasākuma mērķis ir popularizēt tiesas un arbitrāžas procesu izspēles, izglītojot sacensību dalībniekus un sagatavoties aprīlī paredzētajām finālsacensībām Vīnē.

Aktuālākā informācija par izspēlēm Riga Vis Pre Moot facebook lapā.

Dalīties