Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

1. jūlijā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes komandu - Natālija Knipše, Kristiāna Pētersone, Lelde Elīna Liepiņa, Samanta Lidere - kas uzvarēja Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēles sacensībās. Svinīgajā brīdī klāt bija arī LU Juridiskās fakultātes dekāne asoc.prof. Anita Rodiņa un komandas treneri asoc.prof. Artūrs Kučs un Eva Vīksna.

“Tas ir milzīgs panākums un stabils solis augšup pa karjeras kāpnēm,” sveicot komandu, teica Valsts prezidents. Eiropas Padomes un Eiropas tiesību zinātņu studentu apvienības organizētajās Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēles sacensībās LU Juridiskās fakultātes (JF) komanda guva uzvaru finālā mērojoties spēkiem ar komandu no prestižās Oksfordas universitātes. Lai nokļūtu līdz finālam, LU JF komanda tikās ar komandām no daudzām Eiropas labākajām universitātēm, to starpā Kembridžas, Pasavas, Minskas, Parīzes universitātēm.

LU Juridiskās fakultātes dekāne asoc.prof. Anita Rodiņa uzsvēra, ka fakultāte ļoti lepojas ar rezultātu, un tas ir apliecinājums, ka topošajiem juristiem ir jāpiedalās šādās izspēlēs, lai ne tikai pilnveidotu sevi, bet arī attīstītu fakultātes sniegumu un nestu Latvijas vārdu pasaulē.

Tikšanās laikā Valsts prezidents ar studentēm pārrunāja arī augstākās izglītības reformas nepieciešamību, raugoties no studējošo perspektīvas. “Mūsu gaišie prāti ir nepieciešami Latvijai,” pārliecinātas ir studentes, kas kā galveno iemeslu vajadzībai pēc reformas min augsto studentu skaitu, kuri izvēlas studēt ārzemēs, nevis Latvijā. 

Dalīties