Sākoties 2020./2021. akad.gadam, lūdzam visus Juridiskās fakultātes studentus iepazīties ar aktuālajiem LU un Juridiskās fakultātes noteikumiem par studiju procesa organizēšanu rudens semestrī.

LU Juridiskās fakultātes dekānes, asoc.prof. Anitas Rodiņas norādījums paredz:

Studējošajiem:

  1. Precīzi ievērot visus LU tiesību aktos noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, ja nepieciešams Rīcības plānu.
  2. Uz nodarbībām LU telpās ierasties ne ātrāk kā 10 minūtes pirms nodarbības sākuma un nekavējoties doties uz noteikto nodarbības vietu.
  3. Pie nodarbību telpām nedrūzmēties un ievērot 2 metru distanci.
  4. Uz nodarbībām Lielajā Aulā ierasties pa Aulas ieejas durvīm, kuras ir no Juridiskās fakultātes puses (no Merķeļa ielas), bet iziet pa pretējās puses durvīm (Raiņa bulvāra pusē).
  5. Aizliegts pievienoties LU telpās notiekošajās nodarbībās pie citu grupu studējošajiem. Konstatējot, ka auditorijā atrodas studenti no citām grupām, aicināt šīs personas nekavējoties atstāt telpas, informēt par šo faktu mācībspēku.
  6. Veikt reģistrēšanos nodarbībās atbilstoši šajā norādījumā noteiktajai kārtībai. Aizliegts piedalīties nodarbībā, ja students nav reģistrējies. Citu studentu vietā reģistrēties aizliegts.
  7. Iesaistīties un sekot līdzi telpu vēdināšanai starpbrīžos. Sniegt tehnisku atbalstu šī procesa īstenošanai mācībspēkam.
  8. Uz konsultācijām LU telpās ierasties tikai pēc iepriekšēja pieraksta un ne ātrāk kā dažas minūtes pirms noteiktā konsultāciju laika.
  9. Studējošajiem un mācībspēkiem ievērot šādu kārtību, ja studējošais nevar piedalīties studiju procesā, jo ir Covid-19 pacients vai Covid-19 pacienta kontaktpersona, vai persona, kurai ir noteikta karantīna, izolācija vai pašizolācija, ko apliecina SPKC vai ārsta izsniegta izziņa un par to ir informēta studiju metodiķe un dekāne:
    • Lai turpinātu apgūt uzsāktos studiju kursus, studējošajam nekavējoties individuāli ir jāsazinās, nosūtot e-pastu, ar katra studiju kursa mācībspēku. Mācībspēks var pārliecināties par studējošā atbilstību noteiktajām pazīmēm, sazinoties ar dekāni.
    • Mācībspēks noteic studentam konkrētus uzdevumus, kas jāizpilda līdz noteiktam laikam. Mācībspēks rada saziņas iespējas MS Teams. Ja ir šaubas par uzdevumu atbilstību studiju kursa aprakstā noteiktajiem studiju rezultātiem, strīdus risina programmas direktors.
    • Ja šajā laikā ir starppārbaudījumi vai arī eksāmeni, tad mācībspēks rakstveidā sniedz priekšlikumu šo pārbaudes darbu individuālam plānam, ko apstiprina attiecīgās studiju programmas direktors. Informācijas apmaiņa, tai skaitā individuālā plāna noteikšana un apstiprināšana notiek ar e-pasta apmaiņu.  
    • Ja studējošais vēlas mainīt studiju plānu, tad tas raksta e-pastu dekānei, kura uzdod izstrādāt individuālu studiju plānu attiecīgās studiju programmas direktoram. 
    • Studējošajam šādā gadījumā ir tiesības saņemt studiju pārtraukumu, ievērojot studiju pārtraukšanas kārtību LU.
 

Dalīties