Profesora Kārļa Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēle ir uzskatāma par šobrīd prestižāko un tradīcijām bagātāko nacionālā mēroga tiesas procesa izspēli Latvijā. Šogad izspēle liks pierādīt savas zināšanas gan konstitucionālajās tiesībās un Satversmes tiesas procesā, gan kutelīgos un šobrīd ļoti aktuālos cilvēktiesību jautājumos, meklējot argumentus vispārējo tiesību principu, valsts pamatvērtību un demokrātijas fundamentālu džungļos.

Izspēles kāzuss

Izspēles nolikums

Līdz 25. oktobrim komandām jāapstiprina dalība izspēlē, nosūtot komandu pieteikuma anketu (pieejama izspēles nolikuma beigās) uz e-pastu disleraizspele@gmail.com. Kāzusa risinājuma rakstveida argumentācija (pieteikuma iesniedzēja un institūcijas, kas izdevusi apstrīdēto normu, atbilde) iesniedzama līdz 2020. gada 15. novembra plkst. 23.59, nosūtot uz e-pastu disleraizspele@gmail.com.

 

Lai pārliecinošāk sagatavotos izspēlei, komanda drīkst piesaistīt treneri. Ja komanda treneri vēl nav atradusi, izspēles organizatori ir parūpējušies par treneru saraksta izveidi, kurā apkopoti nacionālo un starptautisko tiesas procesa izspēļu dalībnieki un treneri, kas piekrituši šogad sniegt atbalstu komandu gatavošanā. 

Treneru saraksts

 

Izspēles mutvārdu daļa plānota 12. decembrī, tomēr, ņemot vērā komandu skaitu, kas pieteiksies izspēlei, un valstī tajā brīdī pastāvošo epidemioloģisko situāciju, izspēles laiks un vieta var tikt mainīti. Par izmaiņām izspēles dalībnieki un interesenti tiks informēti. 

Vairāk informācija prof. K. Dišlera izspēles mājas lapā www.disleraizspele.lv un Facebook lapā. 

Dalīties