Tiesu namu aģentūra

Tiesu namu aģentūra ir izdevusi asoc.prof. Irēnas Kucinas grāmatu "Bērnu pārrobežu nolaupīšanas civiltiesiskie aspekti. Bērns starp vecākiem un valstīm", kas ir pirmais izdevums latviešu valodā par šādu tēmu. Grāmatā aplūko bērnu pārrobežu nolaupīšanas civiltiesiskos aspektus galvenokārt gadījumos, kad bērnu nolaupīšana notiek ģimenes locekļu vai citādi radnieciski tuvu cilvēku starpā. Līdz ar globalizāciju pieaudzis tiesās izskatāmo lietu skaits par bērnu pārrobežu nolaupīšanas gadījumiem, tāpēc autore apkopojusi un analizējusi plašu tiesu prakses materiālu gan ārvalstīs, gan Latvijā izskatītajās lietās. 

Ievērojot bērnu nolaupīšanas pārrobežu raksturu, darbā skartos jautājumus autore aplūkojusi gan no materiālo civiltiesību normu, gan starptautisko privāttiesību, gan arī no starptautisko publisko tiesību viedokļa. Darbā bagātīgi izmantoti konstitucionālo tiesību avoti, starptautiskās konvencijas, ārvalstu un Latvijas materiālo un procesuālo tiesību normas ģimenes tiesību jomā. Grāmatas Priekšvārda autors Egils Levits īpaši uzsvēris grāmatā akcentēto virsmērķi – bērna labāko interešu ievērošanu, analizējot tiesību normu piemērošanu.

Irēnas Kucinas grāmatā "Bērnu pārrobežu nolaupīšanas civiltiesiskie aspekti. Bērns starp vecākiem un valstīm" paustās atziņas sekmēs labāku izpratni par tiesību normu piemērošanu bērnu pārrobežu nolaupīšanas lietās un palīdzēs veidot vienotu tiesu praksi Latvijā.


Grāmata pieejama Tiesu namu aģentūrā. 

Dalīties