2022. gada pavasarī jau piecpadsmito reizi norisināsies starptautiskā “Praisa tiesas procesa izspēle mediju tiesībās” (Price Media Law Moot Court Competition). Ja Tev interesē cilvēktiesības un starptautiskās mediju tiesības, jautājumi par tiesībām uz vārda brīvību, vēlēšanu tiesībām un sociālajiem medijiem, tad piesakies komandas atlasei, sūtot savu pieteikumu līdz 10. septembra plkst. 23.59!

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) studentu komandai jau astoto reizi būs iespēja pierādīt sevi un pārstāvēt Latviju šajās sacensībās. Izspēles reģionālos raundus organizē Kijevas Nacionālās universitātes Mohilas akadēmija (National University of Kyiv‑Mohyla Academy). Savukārt sacensību starptautiskos raundus – Oksfordas Universitātē izveidotais cilvēktiesību institūts (The Bonavero Institute of Human Rights).

  • Ja Tev interesē cilvēktiesības un starptautiskās mediju tiesības, jautājumi par  tiesībām uz vārda brīvību un vēlēšanu tiesībām, kā arī sociālajiem medijiem – to tiesībām, pienākumiem un atbildību;
  • ja Tu vēlies iegūt unikālu praktisku pieredzi un zināšanas, kā arī iepazīt studentus no visas pasaules;
  • ja Tu vēlies par dalību izspēlē saņemt 6 kredītpunktus “B” daļas studiju kursā “Starptautiskā justīcija”;
  • ja Tu vēlies savu CV papildināt ar vērtīgu ierakstu, ko novērtēs ikviens darba devējs Latvijā un ārvalstīs;
  • ja analītisks prāts un darba spējas ir Tava stiprā puse;
  • ja spēj labi runāt un rakstīt angļu valodā – piesakies konkursā uz vietu LU komandā!

Lai piedalītos dalībnieku atlases konkursā un pretendētu uz vietu LU JF komandā, līdz 2021. gada 10. septembra plkst. 23.59 jānosūta savs CV un motivācijas vēstule uz e‑pastu: ievasnepstee@gmail.com. Pretendenti 2021. gada 13. septembrī tiks informēti par nākamo atlases kārtu.

Interesenti var iepazīties ar plašāku informāciju par izspēli un šī gada izspēles kāzusu šeit. Ar iepriekšējā gada izspēles komandas pieredzes stāstu var iepazīties šeit.

Komandu trenēs LU JF asociētais profesors Artūrs Kučs, Eva Vīksna, Ieva Šņepste, Anna Patrīcija Mālere, kā arī citi iepriekšējo gadu izspēles komandas dalībnieki. Ja ir kādi jautājumi, lūgumi vai neskaidrības, rakstiet uz e‑pastu: ievasnepstee@gmail.com.

 

Šogad papildu atbalstu izspēles komandai sniegs izspēles ekskluzīvais atbalstītājs zvērinātu advokātu birojs “Rödl & Partner Legal”.

Dalīties