Zvērinātu advokātu birojs PwC Legal sadarbībā ar Konkurences padomi un Rīgas Juridisko augstskolu otro gadu pēc kārtas izsludina zinātnisko darbu konkursu konkurences tiesībās. Konkursa uzvarētājs saņems 1 000 eiro naudas balvu, ko piešķirs PwC Legal, kā arī iespēju praktizēties Konkurences padomē un citas veicināšanas balvas.

Konkursa dalībnieku uzdevums ir sagatavot un iesniegt zinātnisku darbu par konkurences tiesībām, darbā izklāstot argumentētu redzējumu par konkurences tiesību piemērošanu, balstot to juridiskos apsvērumos. Konkursam var iesniegt darbu latviešu vai angļu valodā, kā arī tas var būt sagatavots tieši konkursam vai būt iepriekš publicēts vai tapis studiju ietvaros.

Konkursā aicināti piedalīties akreditētās bakalaura, maģistra vai doktora līmeņa tiesību studiju programmās studējošie vai praktizējošie juristi, kas dzimuši pēc 1997.gada 1.janvāra. Katrs konkursa dalībnieks var iesniegt tikai vienu zinātnisko darbu. Zinātniskajam darbam nedrīkst būt vairāk par vienu autoru. Darba apjomam ir jābūt robežās no 5000 (pieci tūkstoši) līdz 15000 (piecpadsmit tūkstoši) vārdu, neieskaitot atsauces.

Darbus elektroniskā formā var iesniegt laikā no konkursa izziņošanas līdz 2023. gada 14.maijam (plkst. 23:59). Darbi iesniedzami, tos nosūtot uz e-pasta adresi: maris.butans@pwc.com.

Komisija iesniegtos darbus izvērtēs un līdz 2023. gada 24. maijam ar e-pasta starpniecību informēs tos 5 finālistus. Finālisti tiks aicināti darbus prezentēt komisijai uzaicinājumā norādītā laikā. Prezentācijas laikā katrs no finālistiem sniedz 10 - 15 minūšu ilgu darba mutvārdu prezentāciju, kurai seko 15 minūšu ilga jautājumu un atbilžu sadaļa.

 

Vairāk informācija un konkursa nolikums pieejams šeit. 

Dalīties