2019. gada nogalē Latvijas Universitātes un Tiesu administrācijas noslēgtā mācību līguma “Saturiskās juridiskās mācības, izmantojot tiesu prakses apkopojumu” ietvaros top tiesu prakses apkopojumi.

Pavasaris un vasaras laiks paredzēts, lai izstrādātu tiesu prakses apkopojumus, jo uz tiem pamatā balstīsies mācības, kas tiks uzsāktas rudens sākumā. Jūnijā tika pabeigti četri tiesu prakses apkopojumi. Divi darba tiesību nozarē, administratīvo tiesību jomā un krimināltiesību jomā. Viens pētījums nodokļu tiesību nozarē “Noziedzīgie nodarījumi nodokļu jomā”, kura autore ir profesore Valentija Liholaja. Ceturtā tiesu prakses apkopojuma temats ir par noziedzīgiem nodarījumiem uzņēmējdarbības vides uzraudzībā.

Latvijas Universitāte un Tiesu administrācija 2019. gada izskaņā noslēdza līgumu par mācībām Eiropas Sociālā Fonda (ESF) projekta "Justīcijas attīstībai" (Nr.3.4.1.0/16/1/001) "Saturiskās juridiskās mācības, izmantojot tiesu prakses apkopojumu" (identifikācijas Nr. TA2018/2/B/ESF). Šo mācību mērķis ir padziļinātu praktisko un teorētisko zināšanu apguves nodrošināšana: tiesnešiem, tiesu darbiniekiem, tiesu ekspertiem, prokuratūras un izmeklēšanas iestāžu amatpersonām un darbiniekiem, politikas veidotājiem un politikas ieviesējiem.

 

Dalīties