Maģistra studiju programma “Tiesības un organizāciju pārvaldība” būs piemērota izvēle ikvienam, kurš vēlas padziļināt kompetences tiesību zinātņu jomā. Programmas saturs un docēšanas metodika pielāgota, lai tā būtu viegli apgūstama bez priekšzināšanām jurisprudencē. Studiju laiks ir pusotrs gads (3 semestri), lekcijas notiek piektdienu vakaros un sestdienās.

Maģistra studiju programmas “Tiesības un organizāciju pārvaldība” studentu un absolventu novērtējums un pieredze lasāma tālāk.

"Mūsdienās izcilam vadītājam ir nepieciešamas juridiskās prasmes!

Manu izvēli studēt Latvijas Universitātes maģistra studiju programmā “Tiesības un organizāciju pārvaldība” noteica vēlme celt savu profesionālo kompetenci. Ikdienā, strādājot par projektu vadītāju, arvien biežāk saskaros ar situācijām, kurās juridiskās zināšanas un prasmes ir noderīgas - tās ne tikai nodrošinās juridiska līmeņa argumentāciju un paaugstinās vadības prasmes, bet arī cels prasmi jebkurā lēmumā vai organizācijas pārvaldībā saskatīt kā juridiskās nianses un riskus, tā arī analizēt un piemērot atbilstošus tiesību aktus, izprast līgumtiesību, īpašumtiesību un komerctiesību jautājumus.

Jaunā Latvijas Universitātes studiju programma pārsteidza ar savu kvalitāti ne tikai saturiski, bet arī organizatoriski. Programmas saturs un metodika ir prasmīgi pielāgota ikvienam interesentam, neatkarīgi no priekšzināšanām tiesību jomā. Tā nodrošināja līdzsvarotas teorijas un praktiskās zināšanās, aptverot plašus juridiskos principus tieši attiecībā uz organizācijas pārvaldības jautājumiem. Piesaistītie pasniedzēji ir savas jomas profesionāļi, tādējādi gūtās zināšanas ir ne tikai teorētiskas, bet arī dziļi sakņojas aktuālajā tiesu praksē un principos. Pēc studijām esmu ieguvis lielāku izpratni par komerctiesībām, līgumtiesībām, īpašumtiesībām, valsts pārvaldes institucionālo sistēmu, korporatīvās pārvaldības principiem, publiskajiem iepirkumiem, personas datu aizsardzības jautājumiem, personāla vadības juridiskajiem aspektiem un citiem vadītājam aktuālajiem juridiskajiem jautājumiem. Absolūto vairākumu no iegūtajām zināšanām un prasmēm turpinu pielietot arī pēc absolvēšanas gan profesionālajā darbībā, gan privātajā dzīvē - tas arī apliecina to, cik saturiski prasmīgi ir veidota šī programma.

Viennozīmīgi varu apgalvot, ka pēc studiju programmas absolvēšanas iegūtās zināšanas un prasmes būs plašas, aktuālas, praksē balstītas un noderīgas visu līmeņu vadītājiem kā organizāciju pārvaldībā, tā privātās dzīves jautājumos. Demokrātijā tiesību pārzināšana ir priekšrocība - aicinu izmantot šo iespēju, lai šīs prasmes iegūtu!"

Edgars Korsaks-Mills, AS "Latvenergo" projektu vadītājs, maģistra studiju programmas “Tiesības un organizāciju pārvaldība” absolvents

 

"Politikas vai tiesību zinātne – šāda dilemma man bija jārisina pirms aptuveni 20 gadiem, kad domāju par studijām augstskolā. Svari nosvērās par labu politoloģijai, vēlāk maģistrantūrā Sabiedrības vadības kursam. Vēl vienam bakalaura grādam gatavs nebiju, tāpēc ar prieku uzzināju, ka izveidota šāda programma.

Tā precīzi atbilst manām gaidām, gan redzot sabalansētus obligātos kursus, gan to, ka ir iespēja kursus izvēlēties. Pasniedzēji ir profesionāli, ar atšķirīgām pieejām mācību procesā, bet tāpat viss atkarīgs no paša attieksmes un ieguldījuma. Svarīgi, ka mācības notiek piektdienu vakaros un sestdienās, kas ļauj tās apvienot ar darbu. Galva nedēļu nogalēs kūp, bet tas iedod papildu enerģiju.

Ikdienā bieži saskaros ar dažādām juridiskām niansēm, un ir laba sajūta, ka spēj izprast, iesaistīties diskusijās, uzdot jautājumus. Turklāt ne tikai darbā - arī personīgi jūtos labāk, saprotot pamatus un zinot savas tiesības.

Arī 40, 50 vai 60 gadu vecumā studenta dzīve nav tikai studēšana. Mūsu kursā esam izveidojuši lieliskas attiecības ar kursa biedriem, apmaināmies ar viedokļiem, kritizējam, uzslavējam, dalāmies ar informāciju. Un, kas svarīgi, pozitīvā nozīmē itin bieži izjokojam viens otru.

Noteikti iesaku šo programmu."

Artūrs Eglītis, mārketinga un komunikācijas vadītājs AS Pillar Capital, studē maģistra studiju programmā ”Tiesības un organizāciju pārvaldība”

 

"Darbā bieži pētu dažādus dokumentus un likumus. Tāpēc šīs studijas bija īpaši noderīgas un beidzot man pašai palīdzēja atbildēt uz visiem “Kāpēc?” Zinoši, pieredzējuši un aizrautīgi pasniedzēji, kas spēj ieinteresēt pat par šķietami garlaicīgākajiem juridiskajiem jautājumiem. Patiesi izbaudīju katru lekciju un semināru!"

Linda Sloka, pētnieciskā žurnāliste, Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, studē maģistra studiju programmā “Tiesības un organizāciju pārvaldība”

 

"Nostiprināt strukturēto, loģisko jurista domāšanu, vienlaikus būt radošam, aktualizēt jaunumus dinamiskajā laika ritējumā, dzirdēt, turpināt meklēt pamata bāzi – taisnīgumu-tāds īsumā bija mans mērķis, piesakoties šajā programmā. Šobrīd pavadītie divi semestri aizritējuši vēja spārniem. Priecēja atkal sastaptie, allaž zinošie profesori un docētāji. Ļoti iepriecināja jaunie pasniedzēji, kuros varēja just patiesu pedagoģisko atdevi. Programmas veidotājiem izdodas pulcināt darbiniekus, juristus, docētājus, kas studentus neuztver kā apgrūtinājumu, bet allaž tūdaļ centās skaidrot aktuālo. Ja kāds domā, ka attālinātā studēšana traucē vai ierobežo, tad varu droši teikt, ka nē, jo šī zinātne prasa daudz intelektuāli individuālu darbu. Gaudeamus Igitur (no latīņu valodas-gavilēsim, līksmosimies) nekur nav pazudis. Tik daudz smieklu, sirsnīgas jautrības un dažādus pieredzes viedokļus baudīt var tikai studējot. Mums tas izdevās šajā Covid laikā."

Ausma Lindermane, ikdienā privāti praktizējoša juriste un ārste, studē maģistra studiju programmā “Tiesības un organizāciju pārvaldība”

 

"Šo studiju programmu izvēlējos, lai pilnveidotu savas profesionālās zināšanas, paplašinātu redzesloku un iegūtu jaunu skatu uz norisēm gan Latvijā, gan pasaulē. Programma pilnībā attaisno manas gaidas un vēlmes, jo tā sniedz gan pamatzināšanas par tiesību zinātni un jurisprudenci, gan arī specifiskas zināšanas, kas noder gan ikdienā, gan profesionālajā darbībā. Iegūtās teorētiskās un it īpaši praktiskās zināšanas izmantoju ikdienā, strādājot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā ar reģionālās politikas un attīstības jautājumiem. Vēlos uzsvērt mācībspēku profesionalitāti un augsto studiju kvalitāti arī attālināto studiju laikā."

Varis Putniņš, studē maģistra studiju programmā “Tiesības un organizāciju pārvaldība”
   

Pieteikšanās maģistra studijām:

No 5. līdz 15. jūlijam - LU absolventiem, sākot no 2003. gada, elektroniski LUIS. Vairāk informācija šeit. 

No 5. līdz 16. jūlijam 

Uzzināt vairāk par maģistra studiju programmu "Tiesības un organizāciju pārvaldība"

Dalīties

Saistītais saturs

Iegūt juridiskās zināšanas un nostiprināt vadības prasmes pusotra gada laikā
02.06.2022.

Iegūt juridiskās zināšanas un nostiprināt vadības prasmes pusotra gada laikā

Izvēlies studijas LU Juridiskajā fakultātē!
02.06.2021.

Izvēlies studijas LU Juridiskajā fakultātē!